понеділок, 29 квітня 2019 р.

Земля загублених подій.

     В день трагедії на ЧАЕС в Жданівській сільській бібліотеці пройшла година пам’яті. Бібліотекар Покидько Я. В. розповіла присутнім про героїв-пожежників, які разом із персоналом АЕС вступили в двобій з невидимим ворогом. Вони зупинили розповсюдження вогню і тим самим відвели ще більшу катастрофу, що могла трапитися, якби вогонь перекинувся на інші реактори. В перші хвилини їх було 28(двадцять вісім), а потім до них підходили підкріплення, приймаючи на себе жар полум’я і смертоносний подих реактора.
     Цікавими спогадами поділилась Пасічна Р. В. – дружина учасника ліквідації аварії на ЧАЕС. Особливо присутніх вразила розповідь про покинутих домашніх улюбленців, яких залишали, як на вулицях так і в закритих квартирах. Адже, практично всі, що евакуювалися, думали що скоро повернуться до своїх домівок і все буде добре.

     На завершення доповнила попередні виступи вчитель Жданівського НВК Скирда Н.О. Вона закликала всіх присутніх бути обачними в житті, щоб ніколи не повторилось такої страшної трагедії, берегти природу, навколишнє середовище, поважати тих, хто захистив нас від страшного ворога-радіації, та пам’ятати тих, хто віддав своє життя, захищаючи наше світле майбутнє.



Немає коментарів:

Дописати коментар